Kam chceš na školu v přírodě?

Debaty o tom, kam a za jakých podmínek jezdit na školy v přírodě a lyžáky se v Praze 10 vedou od chvíle, kdy městská část v roce 2008 koupila Horský hotel v Janských lázních. Ještě vzrušeněji se vedly poté, co radní loni v létě rozhodli o tom, že se do hotelu dočasně jezdit nebude.

„Chtěli jsme si totiž být jistí, že děti z Prahy 10 jezdí do bezpečného a pohodlného hotelu. Loni v létě jsme po několika kontrolách měli pochybnosti, jestli tyto základní požadavky hotel splňuje. Iniciovali jsme několik oprav, dohlíželi na to, aby byly všechny revize a s novým školním rokem tak máme dobré zprávy: zvýhodněné výjezdy do Horského hotelu by se s říjnem měly znovu rozjet,“ říká radní pro oblast školství Ondřej Počarovský.
Provozovatel hotelu totiž dříve zanedbal své povinnosti i správu Horského hotelu v Janských lázních, který patří společnosti Praha 10 Rekreace a.s. . Poté, co se uskutečnily opakované kontrolní výjezdy, politici rozhodli, že za takového stavu děti na Černou horu město posílat nebude.

„Výjezdy i program dotovaných škol v přírodě a lyžařských výcviků jsme kvůli bezpečnosti a zanedbanému stavu hotelu zastavili a opakovaně vyzvali k odstranění chyb a zajištění standardních podmínek,“ říká Ondřej Počarovský. Od loňského listopadu tak vlastník hotelu Praha 10 Rekreace a.s. pracuje na tom, aby se do hotelu od podzimu 2018 mohlo zase začít jezdit.
¨
TOP 09 rozhodně stojí o to, aby byl program dotovaných výjezdů jako takových obnoven. Připravili jsme proto novou smlouvu s vlastníkem hotelu, která počítá se slevou na dítě a den, se snížením celkového počtu turnusů, s novým přihlašovacím systémem i úpravou počtu turnusů pro jednotlivé školy podle jejich velikosti a požadavků.
A přidali jsme ještě jednu velkou novinku: radnice bude moci za určitých podmínek dotovat pobyty dětí i na jiných místech.

„Snažíme se vyjít vstříc i požadavku, který velmi často zazníval na loňských veřejných slyšeních s rodiči a učiteli. Hledáme proto způsob, jak bychom z radničních peněz mohli podpořit také pobyty našich dětí jinde, než v Krkonoších,“ vysvětluje jednu z novinek Ondřej Počarovský.

logo_Top09_final.png

Regionální kancelář TOP 09 Praha 10

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
online free course
Close Menu