Profil kandidáta

Tomáš Pek

Věk: 54 let
Rodina: ženatý, 2 děti
Vzdělání a profese: 1988 – dostudoval Stavební fakultu ČVUT.
1990-1991 absolvoval roční postgraduální studium vHolandsku (UNESCO-IHE, Delft).
Několik let pracoval v projekční kanceláři. Od roku 1994 samostatně podniká.
Byl u vzniku oboru Arts Management, přednáší na fakultě restaurování UPCE v Litomyšli. Vlastníkům památek poskytuje odborný servis.

Životopis

Patriot Desítky, jehož rodina tu žije po několik generací. Pečlivý. Má radši konkrétní výsledky než velkoústá prohlášení. Lídr kandidátky a vlastník tvrze z 15. století.

Tomáš Pek pracuje jako 1. místostarosta Prahy 10. Má na starosti obecní majetek a obchodní společnosti, ale také kulturu a památky. Stojí nejen za záchranou staré strašnické školy. Díky jeho aktivitě městská část koupila Čapkovu vilu, která projde rekonstrukcí. Stará se o to, aby Praha 10 spravovala svůj majetek řádně, aby se starala o své dědictví a rozvíjela se tam, kde to je vhodné. Je mu cizí populismus a povrchnost, která je v politice přítomná. Racionální manažer, který chce dělat politiku na úrovni městské části.

Přednáší, píše učebnice a odborné knihy o památkové péči. Má rád cestování, focení, sport a čtení – činnosti, při kterých si odpočine.
Se vstupem do politiky dlouho čekal, až do roku 2014, kdy vstoupil do TOP 09, kterou vnímá jako otevřenou a liberální. Pravicovou politiku prosazuje, protože umožňuje individuální rozvoj a zároveň vytváří polštář pro ty opravdu potřebné. “Nechci, aby náš stát sklouzl zpět do systému sociálního inženýrství, totality, nátlaku úzkých aktivizovaných skupin, oblbování a vulgarity.”

Tomáš Pek rád započaté věci dovádí do konce. A vede tým kompetentních a zkušených odborníků.

Tomáš Pek a jeho práce pro Prahu 10:

1. místostarosta Rady MČ Praha 10 (od VI/2016) (svěřené kompetence: Obecní majetek,
obchodní společnosti, kultura a památky)
Člen výboru životního prostředí (od X/2014)
Člen komise územního rozvoje (od X/2014)
Člen informační komise (od VI/2016)
Člen bezpečnostní rady (od VI/2016)

logo_Top09_final.png

Regionální kancelář TOP 09 Praha 10

Close Menu